Capixylul este un complex activ inovator din ingrediente naturale, conceput pentru a preveni și opri procesul de cădere a părului, pentru a stimula creșterea părului și pentru a reduce inflamația scalpului. Capixyl™ este o peptidă semnal biomimetică (acetil tetrapeptidă-3) combinată cu un extract de trifoi roșu bogat în Biochanin A, care lucrează sinergic la modularea DHT prin inhibarea 5-α reductazei și la stimularea reînnoirii ECM și a proteinelor de ancorare. Acesta a dovedit, de asemenea, rezultate asupra genelor, făcându-le mai pline și mai groase.

Numele științific INCI:

Butylene Glycol (1) Water (and) (2) (and) Dextran (3) (and) Acetyl Tetrapeptide-3
(4) (and) Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract (5)

Formula chimică Capixyl
Reprezentarea formulei chimice pentru Capixyl

Cum poate opri Capixylul căderea părului și cum poate stimula creșterea părului?

Aplicat direct pe scalp, Capixylul pătrunde în rădăcini și foliculi pentru a stimula creșterea părului și pentru a reduce inflamația scalpului. Formula este testată clinic și s-a descoperit că atenuează alopecia și crește densitatea părului cu aproximativ 46% la femei. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că Capixyl vine în formule diferite pentru bărbați și femei.

Există diferite abordări pentru a trata căderea părului la bărbați și femei, din cauza diferențelor hormonale dintre cele două. Cu toate acestea, în ambele cazuri, se crede că Capixyl funcționează ca o poțiune magică, prevenind nu doar rărirea părului, ci și stimulând creșterea părului și a unor gene mai groase și strălucitoare.

Ingredientele din Capixyl

Capixyl este o formulă revoluționară care previne căderea părului și are o mulțime de ingrediente active. Unele dintre ele sunt următoarele:

Extract de trifoi roșu

TRIFOI ROȘU – Trifolium pratense   este o plantă erbacee perenă, bienală sau trienală (la formele cultivate) care creşte prin păşuni şi fânețe, buruienişuri de coastă, rarişti de pădure, din zona de câmpie până la cea alpină (2100m). Planta are rădăcina pivotantă, ramificată, multicapitată, tulpina simplă sau ramificată, ce poate ajunge până la 20-50-80cm înălțime, frunze trifoliate, cele bazale lung pețiolate, cu foliole aproape sesile, ovate, obovate sau eliptice, pe spate şi pe margini uşor păroase, pe fața superioară cu o pată mai deschisă; flori purpurii sau roșii-rozee, grupate în capitule globuloase, de 2-3cm diametru, caliciu tubulos, alburiu sau roşiatic, cu 10 nervuri, cu perioadă de înflorire  mai- septembrie-octombrie; fructele sunt păstăi mici, comprimate cu 3-4 semințe.

Extractul de trifoi roșu care se găsește în componenta activă din Capixyl și în șamponul Farmasi cu Usturoi
Extractul se obține din floarea plantei de trifoi roșu

Ingredientele naturale derivate tind să funcționeze cel mai bine în prevenirea problemelor precum căderea și rărirea părului.

Într-un studiu citat în Healthline, femeile aflate în postmenopauză au arătat o îmbunătățire a calității generale a pielii și a părului după 90 de zile de la administrarea a 80 mg de trifoi roșu. În timp ce un alt studiu citat în același articol a spus că 30 de bărbați au raportat o îmbunătățire de 13% a ciclului de creștere a părului atunci când au aplicat un extract de trifoi roșu de 5% pe scalp timp de patru luni.

Extractul de trifoi roșu conține o abundență de Biochanin A, o izoflavonă cunoscută pentru efectele sale fitoestrogenice. Datorită acestor efecte, extractul se poate dovedi a fi benefic pentru părul tău.

Acetyl Tetrapeptide-3

Este o peptidă patentată, care acționează direct asupra foliculului de păr și a matricei extracelulare din jurul lor. Peptida poate stimula remodelarea țesuturilor, reconstrucția și chiar crește puterea și viața proteinelor prezente în matricea extracelulară.

Ce beneficii are Capixylul

Capixylul reglează și încetinește producția de hormon dihidrotestosteron (DHT), care este o cauză principală a căderii părului la bărbați și femei.
Reînnoiește proteina ECM, care este responsabilă pentru formarea țesuturilor pentru foliculii de păr și previne deteriorarea părului.
Combate infecțiile scalpului care pot provoca iritații sau inflamații, ducând la căderea părului.

Efectele secundare ale Capixylului

Se cunosc puține despre efectele secundare ale Capixylului ca și compus individual. Poate provoca o reacție alergică, caz în care, utilizatorii trebuie să întrerupă imediat aplicarea Capixyl și să consulte un dermatolog.

Cu toate acestea, cercetările și studiile privind efectele soluției sunt în curs de desfășurare. Deoarece Capixyl acționează asemanător cu estrogenul (datorită prezenței extractului de trifoi roșu), poate afecta echilibrul hormonilor feminini în timpul sarcinii și nu este recomandată utilizarea sa. O supradoză de Capixyl poate provoca erupții cutanate sau mâncărimi locale. Prin urmare, se recomandă să consultați un dermatolog înainte de a utiliza Capixyl.

Cum se utilizează Capixylul?

Capixylul se găsește de obicei în compoziția unei loțiuni sau a unui ser local și se aplică direct pe scalp. Formula este în general prescrisă o dată sau de două ori pe zi sau de câteva ori pe săptămână.

Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că doza depinde de severitatea stării de cădere a părului. Ca măsură de siguranță, asigurați-vă că mențineți un interval de 12 ore între două aplicații. În plus, nu aplicați în exces pentru a compensa o cerere ratată.

Setul Reviving de la Farmasi ce conține extract de usturoi, Capixyl și Trichogen
Capixylul este unul dintre ingredientele active
Setul Reviving de la Farmasi ce conține extract de usturoi, Capixyl și Trichogen

Dacă vrei să aduci o schimbare eficientă în rutina ta de îngrijire a părului folosește acest set rafinat de îngrijire a părului de la Dr. C. Tuna.

Răsfăță-ți scalpul și foliculii de păr cu bunătatea uleiurilor naturale și a vitaminei E. Setul de șampon, mască de păr și ulei de păr este o binefacere pentru cei care suferă de căderea părului.